Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det sista mästerverket
Isbn: 978-87-2847-133-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2022
Uppläsare: Peter Melin
Length: 12 timmar 4 minuter

Ljudbok

Det sista mästerverket

Uppsala i slutet av trettiotalet. Den unge arbetaren Erik Lind försöker hitta sig själv i ett turbulent politiskt klimat och lockad av en karismatisk arbetskamrat går han med i stadens nazistparti. Men snart visar ideologin sitt rätta ansikte och Eriks övertygelse börjar svaja. Kan han slita sig loss från nazismens järnklor innan det är för sent?

Över ett halvt sekel senare har den hyllade författaren Karl-Axel Sandell slagit sig till ro efter nio succéromaner. Men en höstdag ringer telefonen. Någon från hans förflutna är i andra änden. Någon som vet något. Något som absolut inte får läcka ut.

Det sista mästerverket är en roman om gamla oförrätter och nya avslöjanden. Om ett våldsdrabbat fyrtiotal och en oresonlig samtid. Men det är också en berättelse om vänskapens kraft, om att det är aldrig för sent att försonas.



Magnus Johansson, född 1973, är en svensk författare av såväl poesi som skönlitteratur för både barn och vuxna. Han romandebuterade 2022 med Det sista mästerverket. Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone