Jump to content
Cover for Klaani - Tarina Sammakoiden Suvusta
Isbn: 978-95-2947-230-7
Publisher: Media Potentia Oy
Category:
Novels Crime & Mystery Romance
Accessible since: February 2023
Narrator: Jukka Pitkänen
Length: 15 hours 36 minutes

Audiobook

Klaani - Tarina Sammakoiden Suvusta

Tauno Kaukosen Klaani on Hannu Salaman ja Väinö Linnan teoksiin vertautuva tamperelaisklassikko. 

Eletään sodanjälkeisiä levottomia aikoja. Sammakon veljekset Samuli, Benjamin ja Leevi kamppailevat päihteiden ja pikkurikollisuuden noidankehässä, josta vain Samulin pojalla Aleksanterilla näyttäisi olevan mahdollisuuksia murtautua ulos. Hän on älykäs ja herkkävaistoinen, hän voisi opiskella ja kokea rakkautta, mutta onko sukuperintö liian raskas, onko hänen kohtalonsa ennaltamäärätty.

Talonröttelöt rehevine henkilöineen, yölliset kadut, ratapihat, verstaat, poliisin putka ja kuulusteluhuone muodostavat maiseman, jonka läpi välittyy edelleen polttavan ajankohtainen aihe siitä miten vaikeaa ihmisen on ylittää omat psykososiaaliset lähtökohtansa. 

Vaikka Klaanin päähenkilöt ovatkin miehiä, Mirjan, Ullan ja Raakelin kaltaiset naiset eivät unohdu, he ovat epäsovinnaisia ja voimakkaita hahmoja, häpeämättömän seksuaalisia ja aktiivisia toimijoita. 

Ennen kirjailijan uraansa Kaukonen kärsi vankilatuomion, joten hän tunsi hyvin kuvaamansa todellisuuden ja autenttisuuden tuntu on teoksessa hyvin aistittavissa.

-Kirjailija-ohjaaja Pasi Lampela


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone