Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Taco räddar Zack
Isbn: 978-91-7987-979-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Joakim Sædén
Length: 4 minuter

Ljudbok

Taco räddar Zack

Taco är på promenad med Doris. Då ser han Zack högt upp på en klätterställning. Det ser farligt ut. Tänk om han trillar ner! Men Zack bara skrattar. Sedan försvinner han in i en grotta som kallas skola. Där finns mycket konstigt. De har ”lektion”. Och en stor människa berättar att de ska ha ”prov”. Men det låter farligt. Hela dagen i skolan försöker Taco rädda Zack ur olika farliga situationer. Men när läraren säger att alla måste göra matteprovet får Taco rädda sig själv!

Ett monster lockar till läsning
Taco är en gruffare, från en annan planet. Han är här för att undersöka jorden och dess märkliga invånare. Här bor han hos familjen Sten. Det är de har gett honom namnet Taco, efter sin favoritmat. Varje dag skickar Taco rapporter till sin planet om olika saker som händer, som att gå ut med hunden, leka med katten, följa med barnen till skolan, spola ner sig i toaletten, börja på dans, följa med till tandläkaren, hjälpa till med städningen, gå på kalas …

Vardagliga händelser blir roliga när läsaren får ta del av dem genom Tacos ögon. Berättelserna är korta och genomillustrerade, och lockar till vidare läsning.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone