Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Seriemördare genom tiderna - Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar: del 11
Isbn: 978-91-8981-219-2
Förlag: Vibery Audiobooks
Kategori:
Memoarer & Biografier True Crime
Tillgänglig sedan: mars 2023
Uppläsare: Torbjörn Fall
Length: 28 minuter

Ljudbok

Seriemördare genom tiderna - Vita hajar, svarta änkor och dödsänglar: del 11

Vad driver olika typer av seriemördare och vad kategoriserar olika typer av seriemord? Det försöker Björn Fredriksson besvara i den här serien.

Totalt får vi ta del av 116 fall av seriemord uppdelat i olika kategorier. 

Förutom berättelserna och beskrivningarna reflekterar Björn Fredriksson över seriemördarnas motiv, grundat på hans yrkeslivserfarenheter. Under nästan 25 år arbetade Björn som forensisk socialutredare på den rättspsykiatriska utredningsenheten i Stockholm och har deltagit i uppåt 1 000 rättspsykiatriska undersökningar där flertalet av de undersökta varit misstänkta för mord och andra grova våldsbrott. Hans tanke med boken har varit att ge en bättre bild av seriemördare än vad som vanligen förmedlas, och att ge läsaren friheten att tänka själv kring motiv, drivkrafter och gärningsbeteende.

»Boken är otroligt otäck, men det känns inte som om Fredriksson snaskar i detaljer för spänningen eller sensationslystnads skull. Han drivs av att förstå och förklara det som egentligen är oförklarligt och boken är intressant och välskriven.«. //Erika Storme Martinger, BTJ

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone