Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det vita spöket
Isbn: 978-91-8976-889-5
Förlag: Bookea
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2023
Uppläsare: Lars Winclair
Length: 9 timmar 52 minuter

Ljudbok

Det vita spöket

"Det vita spöket" är den direkta, men fristående fortsättningen på spänningsromanen "Och sen så är jag död".

Efter att mot alla odds ha överlevt ett ohyggligt övergrepp lever Elin ett tillbakadraget liv där hon bearbetar sitt trauma och bidar sin tid. När hon plötsligt nås av fruktansvärda nyheter om en vän, ger hon upp sin dolda tillvaro för att skipa sin egen rättvisa.

Ett skoningslöst överfall tvingar in Stockholmspolisen Eric i en akut livskris. När sedan hans ärlighet blir ifrågasatt från flera håll väljer han att ge alla fingret och istället börja söka efter kvinnan han aldrig riktigt kunnat glömma.

Gangsterrapparen Mohammad avtjänar ett flerårigt straff på sluten anstalt. Samtidigt som hans musik gör succé på topplistorna kan han inte släppa tanken på de gängbröder han fintades att elda upp under en musikvideoinspelning. Då polisen inte gör tillräckligt för att lösa fallet tror sig Mohammad ha löst mysteriet på egen hand och beordrar sina soldater att hämnas hänsynslöst.

"Det vita spöket" är en våldsam och otäck spänningsroman i högt tempo, där vi återknyter kontakten med de överlevande från den första boken.

Peter Johansson, född 1969, debuterade som författare 2021 med spänningsromanen "Och sen så är jag död". Som låtskrivare och producent är han en pionjär inom modern dansmusik på nittiotalet och starkt bidragande till det svenska musikundret med artisten Pandora, som hittills sålt över sex miljoner album världen över. Sedan millennieskiftet har Peter verkat inom olika sälj- och affärsutvecklande roller för amerikanska teknikbolag. "Det vita spöket" är Peter Johanssons andra roman.

Sagt om debutromanen: Galet skön debut i hårdkokt stil. Det är våldsamt, rappt, humoristiskt och ett samtidsdokument. En riktig bladvändare! @camilla_pocketlover

"Och sen så är jag död" är en brutal, mörk, spännande och väldigt välskriven debut. Peter Westberg, författare

Obevekligt och opolitiskt korrekt. En ovanlig debut! Dan Buthler, författare

"Och sen så är jag död" är lika spännande som skrämmande. Peter Carlén, Ljudboksbloggen

Välskriven, rapp och underhållande! Katerina Janouch, författare och samhällsdebattör


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone