Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svart natt, röd gryning
Isbn: 978-91-7995-203-7
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2023
Uppläsare: Magnus Roosmann
Length: 11 timmar 51 minuter

Ljudbok

Svart natt, röd gryning

Viktor är en välartad ung man med ryskt påbrå som arbetar på en speditionsfirma i Stockholm våren 1952. Snart blir han uppsökt av en man som erbjuder honom ett nytt jobb som han har svårt att motstå. Nyfiken och imponerad av en hög lön, tackar han ja till att arbeta som översättare på STF, Svenska Turistföreningen. Snart förstår Viktor att det finns en plan för honom. Han blir också varse att STF:s hela organisation fungerar som en täckmantel för hemlig underrättelseverksamhet.
Under efterkrigstiden skickade svensk militär underrättelsetjänst sammanlagt 43 män över Östersjön till Baltikum. De ingick i en hemlig spionoperation i det Sovjetockuperade Baltikum. Ingen av dem återvände.
"Svart natt, röd gryning" är den spännande berättelsen om en svensk topphemlig operation på fiendens mark. Om hur en ung man skickas över ett mörkt hav för att bli en bricka i stormaktsspelet där ond bråd död kan utgöra två saker: ett straff eller en befrielse. Det är också berättelsen om en partisanarmé där vanligt folk offrade sina liv för att befria Baltikum från det sovjetiska förtrycket.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone