Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Oliver Twist
Isbn: 978-91-8094-814-2
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2024

E-bok

Oliver Twist

Charles Dickens osentimentala och gripande skildring av London under det tidiga 1800-talet är på samma gång en hoppingivande saga och en våldsam historia om korruption, förnedring och girighet. Den föräldralöse Oliver är fast i en miserabel tillvaro där hans enda val verkar vara fattighuset, ett liv i kriminalitet, fängelse eller en tidig död. När han slängs ut från fattighuset får han plats som lärling hos en begravningsentreprenör, men efter ett slagsmål tvingas han fly och hamnar i stället i klorna på den ökända brottslingen Fagin.
Oliver Twist nådde stora framgångar när den gavs ut 1838, och har sedan dess fortsatt att fängsla generationer i sina många olika gestaltningar. Genom Olivers liv och öde låter Dickens många av de mörka sidorna i industralismens England bli synliga, inte minst den fattiga befolkningens ofta omänskliga omständigheter.
I översättning av Jakob Gunnarsson.

CHARLES DICKENS [1812-1870] född i Portsmouth, England, var sin tids mest populära engelskspråkiga romanförfattare. Hans berättelser speglade de sociala och teknologiska förändringarna i England under den viktorianska eran. Till hans mest berömda böcker hör Oliver Twist och David Copperfield.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone